FAQ Vanliga frågor

CASIO tillhandahåller bruksanvisnigar i PDF-format på deras hemsida. Vi har även samlat CASIOS manualer på flera språk här. För att hitta rätt bruksanvisning till ditt ur så anger du det tre- eller fyrsiffriga numret som står på urets boett. Detta nummer representerar vilka funktioner som ditt verk innehåller.

CASIO:s med Bluetooth kommunikation G-SHOCK/EDIFICE interaktiv manual

CASIO saluför ett antal modeller som kan kommunicera med smartphones. Beroende på vilket verk/modul ditt ur har så har det olika gäller olika specifikationer. Ditt fyrsiffriga modulnr hittar du på boetten av ditt ur. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till CASIOs interaktiva support handbook för ditt verk/modul.

Modul: 5413 G-SHOCK
Modul: 5419 Edifice
Modul: 5429 Edifice
Börja med att radera parkopplingsinformationen i appaen och sedan raderar du informationen enligt beskrivningarna nedan beroende på vilket ur du har.

Radera information i CASIO WATCH+/G-SHOCK+ appen

1. I det övre högra hörnet på skärmen, tryck på symbolen med två klockor så visas ”Connection settings”
2. I listan ”Previously registered watch” välj den klocka vars parkopplingsinformation du vill ta bort.
3. Tryck på ”Delete pairing registration” och godkänn med ”Yes”
4. Parkopplingsinformationen är nu borttagen från appen.

Radera information i uret GBA-400 (G-SHOCK)

1. Håll in ”MODE”-knappen (kl8) i ca 2 sekunder.
2. Tryck in ”MODE”-knappen 5 gånger tills SETUP visas i displayen, följt av GBA-400.
3. Håll in ”ADJUST”-knappen (klockan 10) i ca 2 sekunder. Meddelandet [NOT YET PAIRED] rullar från höger till vänster över displayen.
4. Tryck på ”MODE”-knappen en gång för att återgå till tidvisningsläge.

Radera information i uret: ECB-500

1. Håll in ”SPL/RESET”-knappen (kl10) i ca 2 sekunder. Displayen visar först [SET], följt av din hemstadskod.
2. Håll in ”CONNECT”-knappen (kl3) i ca 5 sekunder. När [CLR] visas är parkopplingsinformationen borttagen.
3. Tryck på ”SPL/RESET”-knappen 2 gånger för att återgå till tidvisningsläge.

Radera information i uret: EQB-500/EQB-510

1. Dra ut kronan i det yttersta läget (två klick).
2. Håll in ”SPLIT/RESET”-knappen (kl4) i ca 5 sekunder. Sekundvisaren snurrar ett varv.
3. Tryck in kronan i det innersta läget igen.
4. Parkopplingsinformationen är nu borttagen.

På boetten skall modellbeteckningen återfinnas. Modellbeteckningen börjar alltid med bokstäver tex EFR. Tyvärr återges inte en komplett modellbeteckning på boetten. Komplett beteckning finns på CASIO-taggen som levererades med klockan eller på emballaget till uret. Vanligtvis är detta inget problem utan ange det modellnr som finns på baksidan av ditt ur på söksidan så visas bilder på vilka ur som motsvarar beteckningen och du kan få upp alla delar för respektive ur som kan beställas. Om du inte hittar ditt ur så kan du använda vårt kontaktformulär. Ange alltid färgutförande på uret, material i länken tex stål, gummi (färg annars förutsätts svart), läder, titan etc. Vanligtvis återges endast prefix och modell.
Du är alltid välkommen som kund. Dock rekommenderar vi att lämna ditt ur till en urmakare för service. Det är vanligt att privatkunder beställer tex batteri eller länkar och låter en urmakare utföra själva arbetet. Vi rekommenderar alltid att ni vänder er till en urmakare pga att vid ett batteribyte bör även ett täthetsprov utföras på uret. Om du väljer att utföra reparationen själv så vill vi göra dig uppmärksam på att vi inte kan hållas ansvariga för eventuella problem eller skador som kan uppstå.
De vanligaste länkarna, gummiarmband, batterier, verk finns i lager hos oss. CASIO har dock över 90 000 reservdelar. Tyvärr kan vi inte upprätthålla ett komplett lager hos oss. Normalt sett klarar vi av att levereras icke lagerförda reservdelar inom 2-3veckor till dig.
Samtliga priser anges exklusive 25% moms. Om du är intresserad av att beställa större kvantiteter kontakta gärna oss. Om du driver en urbutik rekommenderar vi att ni beställer något av våra armbandspaket. Paketen innehåller de vanligaste CASIO-banden, vilka även passar på andra märken, titta gärna här!.
Vid reservdelsbeställningar är Fraktkostnad och expeditionsavgift för närvarande 29kr exklusive moms. Totalsumma syns tydligt innan ni checkar ut och skickar er beställning.

Kvalitetsbatterier

CASIO använder en del uppladddningsbara batterier i sina ur vilka ni kan beställa hos oss. Vi rekommenderar alltid att ni använder kvalitetsbatterier. Efter batteribyte bör uret täthetskontrolleras, vilket är praxis om bytet utförs av en urmakare.

Livslängd på Long-life battery och Tough Battery 10

CASIO ur med "Long life battery" eller "Tough Battery 10" har batterier med hög kapacitet och livslängder upp till 10år. För att ett batteri skall hålla i tio år krävs normalt användande enligt instruktionsboken. Notera att batteriet monteras redan i CASIOs fabriker för att uret skall kunna kvalitetskontrolleras. Dvs så fort batteriet monterats kommer dess att minska. Även om ett ur har ett batteri med en livslängd upp till 10år innebär det inte att uret har 10 års garanti. Ditt ur behöver regelbunden service för att bibehålla sin specifikation. Du bör byta packningar, band etc innan du får täthetsproblem, rekommendationen är att kontrollera ditt ur i intervaller om 2-3år.

Batterilivslängd

Batterilivslängden är tiden som klockan fungerar med ett nytt batteri, med start när batteriet monteras i klockan. Batterilivslängden för en klocka är ett beräknat värde som är baserat på användarförhållandena som anges under "Batterilivslängd" i specifikationerna som finns i klockans användarguide. På grund av detta kan den faktiska batterilivslängden vara längre eller kortare än den angivna batterilivslängden. Observera att batteriet monteras i klockan i fabriken av testskäl, och att den eventuellt inte uppnår den fullständiga batterilivslängden som angetts.
CASIO använder oftast olika boetter för samma modell där endast bandet skiljer sig. Hålbilden, där bandet/länken sitter fast med bandstiftet i boetterna är ofta olika för ett ur med stållänk och ett ur med gummiband. Detta innebär att det oftast inte går att byta från stållänk till ett band av gummi eller tvärtom. Detta gäller även om det finns en mellandel mellan länk och boett.
Fullständiga garantivillkor för ditt CASIO ur hittar du på ditt garantikort som medföljde vid inköpet av uret.
Garanti kan inte åberopas om/för:
1. Skador på glas, ytterhölje, batteri eller band.
2. Skadan/problemet har uppkommit pga olämplig, oaktsam eller felaktigt behandling/användning av uret
3. Skadan/problemet har uppkommit vid service hos någon annann än ett CASIO Service Center
4. Skadan/problemet har uppkommit pga att uret utsatts för eld eller annan naturkatastof
5. Garantitiden gått ut. (Garantitiden i Sverige är normalt 2 år från inköpsdatum
6. Giltlig köpehandling inte kan uppvisas.
Om du åberopar garanti och det visar sig att garantin inte gäller så kommer du få ett kostnadsförslag på en reparation. Vid nekande kostnadsförslag utgår en avgift för felsökning.